QR Betaling Payconiq op SEPAY Betaalterminals

Laat uw klanten snel en makkelijk mobiel betalen met een QR-code

Betalen is steeds eenvoudiger. De ontwikkelingen van het betalingsverkeer volgen elkaar in een razend tempo op: van cash, naar electronisch betalen, naar contactloos betalen. En nu is er nog een extra optie: QR-code betalen met je mobiel. Maak je klaar voor de toekomst met Payconiq.

Iedere klant van SEPAY krijgt automatisch toegang om QR Betalingen te ontvangen.

Hoe werkt het?

Om QR betalingen te accepteren hoeft u niets te doen. Iedere betaalterminal van SEPAY wordt deze optie standaard geactiveerd. Uiteraard is het mogelijk om deze te deactiveren door in te loggen op uw persoonlijk pagina (Mijn SEPAY). Ga naar ABONNEMENTEN, klik op het icoontje van de betaalterminal. Er verschijnt onderstaande ‘pop-up’ en kies QR PROVIDERS, vink Payconiq uit en klik op OPSLAAN.

Voor het voltooien van dit proces, dient u enkel uw betaalterminal te herstarten.

Wilt u uw klanten op de hoogte stellen dat u deze vorm accepteert? U kunt zelf bepalen welke vorm van promotiemateriaal wilt ontvangen. Bestellen kan via: www.payconiq.nl/promotiemateriaal

Waarom Payconiq?

  • Er wordt steeds meer betaald via de mobiele telefoon;
  • U wordt automatisch opgenomen in de lijst van Payconiq;
  • Payconiq is een debetbetaling, slechts € 0,06 per transactie;
  • Gratis binnen SEPAY abonnement.

Hoe accepteert u betalingen?

Een QR code betaling ontvangen is net zo eenvoudig als een normale betaling. U voert het bedrag in op de reguliere manier en bevestigd deze. Bij het scherm die daarop volgt (contactloos icoon) staat een additioneel icoontje boven de F3 toets (bij de reguliere modellen) en bij de Plus modellen staat deze boven de MENU/F4 toets.
Nadat u deze toets indrukt, kunt u een keuze maken voor:

  1. Alipay
  2. WeChat Pay
  3. Payconiq

Daar kiest u voor optie 3 – Payconiq. (Ja, binnenkort is het ook mogelijk om Alipay en WeChatpay te accepteren.)
Na uw keuze, verschijnt er een QR Code in beeld. Deze kan door uw klant gescanned worden door de Payconiq app op hun smartphone. Na de verwerking geeft de betaalterminal de status aan of de betaling is geslaagd of mislukt, net als een reguliere betaling.

Instructievideo QR betalingen

Meer informatie over Payconiq?

Payconiq QR Betalingen accepteren op SEPAY Pinautomaat