Kredietkaart acceptatie

Het accepteren van kredietkaarten kan helpen om uw omzet te verhogen. Zeker wanneer u regelmatig buitenlandse klanten heeft. Maar ook onder binnenlandse klanten neemt het betalen met een kredietkaart langzaam toe.

Het aanvragen van kredietkaartacceptatie was nog nooit zo makkelijk! Heeft u een betaalterminal van SEPAY, dan kunt u standaard kredietkaarten van VISA en Mastercard accepteren. Indien u uw betaalterminal na 16 juli 2018 heeft aangevraagd, dan hoeft u niets te doen. Had u deze voor die tijd in bezit? Dan hoeft u het enkel te activeren.

Goedkoopste kredietkaartaanbieder van België

  • Visa en Mastercard, vanaf 1,25% transactietarief*;
  • American Express, fixed fee 1,95%;
  • Standaard geactiveerd op elke SEPAY betaalterminal;
  • Geen additionele (jaarlijkse) kosten.

* Met een minimum van € 0,25. Voor Internationale kredietkaarten (buiten de Europese Unie) en zakelijke kredietkaarten wordt de toeslag doorberekend.

Mastercard brand logo - SEPAY Betaalterminals
Visa Logo

Laagste tarief van België (v.a. 1,25%)

Een percentage van het totaal aan bedragen via creditcards wordt als kosten in rekening gebracht. Dit verschilt ten opzichte van debetkaarten (Maestro & VPAY) betalingen, hiervoor rekent SEPAY namelijk een vast transactietarief. Voor creditcardbetalingen van VISA en Mastercard berekenen wij vanaf 1,25%.

Voor creditcardbetalingen van American Express berekenen wij een vast tarief van 1,95%.

De ontvangen creditcardbetalingen minus commissiekosten worden na 5 werkdagen (apart) op uw bankrekening gestort. Zo houdt u overzicht tussen de debet- en creditcard uitbetalingen.

Heeft u een betaalterminal van SEPAY? Dan hoeft u niets te doen. U kunt standaard VISA en Mastercard accepteren. De transacties hiervan kunt u terugzien in “Mijn SEPAY”. Wilt u meer kredietkaarten accepteren? Vraag deze aan bij de desbetreffende kredietkaartmaatschappij. Houd er wel rekening mee dat tarieven kunnen verschillen per kredietkaart.

Heeft u een andere betaalterminal en maakt u gebruik van de SEPAY transactiedienst? Dan kunt u standaard kredietkaarten accepteren van Mastercard en VISA. Wilt u meer kredietkaarten accepteren? Dan kunt u deze aanvragen bij de desbetreffende kredietkaartmaatschappij(en).

U wilt gebruik maken van het laagste tarief op gebied van kredietkaart-acceptatie? Dat kan! U kunt bij SEPAY een kredietkaartaanvraag indienen voor Mastercard en VISA. De overige brands dient u bij andere kredietkaartmaatschappijen aan te vragen.

U heeft al een bestaande kredietkaart-overeenkomst voor diverse kredietkaarten? Wij zetten automatisch VISA en Mastercard over naar SEPAY. Overige kredietkaart-overeenkomsten zullen bij de desbetreffende kredietkaartmaatschappijen in stand worden gehouden en toegepast op uw betaalterminal. Vergeet niet uw aansluitnummers aan ons door te geven.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de transactiekosten van een kredietkaartbetaling?

Over een kredietkaartbetaling wordt 1,25% van het omzetbedrag gerekend, met een minimum van € 0,25. Er wordt een toeslag berekend (extra kosten) wanneer er gebruik wordt gemaakt van een internationale (buiten EU) kredietkaart en/of wanneer er betaald wordt met een zakelijke kredietkaart.

Wanneer worden mijn ontvangen kredietkaartbetalingen uitgekeerd?

Het verwerken van een kredietkaartbetaling duurt ongeveer 5 werkdagen. Na 5 werkdagen kunt u deze op uw rekening verwachten. Voor het overzicht maken we kredietkaartbetalingen apart naar u over.

Mag ik kredietkaartkosten doorbelasten aan mijn klant?

U mag geen additionele kosten voor uw klant berekenen voor kredietkaartbetalingen. Werkt u vaak met kleine betalingen, dan kunt u ervoor kiezen om de kredietkaartacceptatie uit te zetten. Deze staat binnen uw Mijn SEPAY onder het kopje “abonnementen” – Klik daarna op: